Exto sommeert mij om de zoveel tijd om bepaalde werken te vervangen voor versies van die werken die geen 'randjes' laten zien. Hoewel ik de cenzeuristen al menigmaal heb laten weten dat een aantal werken van mij randen heeft die tot het werk zelf behoren, neemt Exto daar geen genoegen mee. Deze werken worden geweerd van deze site aangezien ze niet toegestane 'randjes' zouden hebben. Ik heb geen zin om deze werken aan te passen aan de grillen van het onbeholpen Exto-team (wat overigens weinig kaas van kunst en kunsthistorie gegeten heeft, zo merk ik op uit hun onbeholpen antwoorden).

Een zo'n antwoord is:

De blauwe rand bij Girl is toegevoegd en bij 184 zijn er randjes rechts en onderaan, beide graag aanpassen.
Het spijt me maar schilders menen ook dat de lijst erbij hoort, we proberen 1 lijn te trekken.  (Email van 
(email van 7 maart 2012)
 
'Schilders menen ook dat de lijst erbij hoort'. Wat is dat voor bizarre opmerking. Ik begrijp er tenminste niets van en me dunkt dat het Exto team zoiets heeft van: 'allemaal goed en wel dat kunstenaartje spelen, maar voordat je met de grote jongens en meiden van exto mag spelen moet je gewikt en gewogen worden op je schilderschap'. Te gek voor woorden dat onze overheid de stekker uit de kunsten heeft getrokken en dat een kunstenaarvereniging op het internet zijn leden voorschrijft wat kunst moet zijn.
 
Ik heb de verketterde werken nog eens bekeken en merk op dat 184 een schaduwrand heeft aan de linkerkant en de onderkant - duidelijk zichtbaar als schaduwrand, maar Exto lijkt zoiets nog nooit gezien te hebben. Portrait of Girl (en niet 'Girls') heeft een verlooprand met daarin de titel en mijn ondertekening. Ook lijkt deze rand verheven te zijn - een optische illusie en in mijn ogen een geslaagde omkadering van het werk. Deze 'rand' werpt ook een soort omgekeerde schaduwrand (van licht) bovenaan op het werk. Duidelijk dus dat de rand deel is van het werk - zonder de omkadering is Portrait of Girl een veel minder werk.
 
Robotklauw heeft ook werken bij Deviant Art, die niet aan censuur doen. Wellicht gaat Robotklauw binnenkort weg bij Exto. Zeker als ze mij zo lastig blijven vallen met gemiereneuk.